Steeds meer organisaties en trainers maken kennis met de vele mogelijkheden van het ontwikkelen en geven van live online trainingen in een Virtual Classroom.

Een vak apart, dat is het! Want, naast dat live online trainingen voor organisaties en trainers heel veel voordelen opleveren, zijn er ook dingen echt anders. Je deelnemers zijn op afstand, en je mist non-verbale signalen die je in je face-to-face training wel opmerkt.

In deze unieke e-learning training ga jij jezelf bekwamen als master in live online trainen. Overzichtelijke lessen over alle onderwerpen die van belang zijn voor live online trainers, een forum voor het stellen van vragen, templates die je kunt gebruiken en werkvormen waar je zelf nooit opgekomen was.

Deze e-learning training is ontwikkeld voor ieder die zich wil ontwikkelen als professioneel live online trainer

WAT KRIJG JE

Je krijgt een jaar lang toegang tot onze leeromgeving met daarin alles wat jij nodig hebt om je te bekwamen als live online trainer. Je vragen kun je stellen in de communitie waar ook andere deelnemers actief zijn. De aanvullende e-learning training waarin je leert hoe je kunt werken met Adobe Connect, wereldwijd een van de meestgebruikte virtual classroom tools krijg je bij deze training cadeau.

NA AFLOOP VAN DEZE OPLEIDING

Na afloop van deze e-learning training ben jij in staat om inspirerende, interactieve live online trainingen te geven. Je kunt je verder bekwamen als professioneel live online trainer door mee te doen aan de opleidingen voor ontwerper van live online trainingen of live online trainer. Dit zijn opleidingen waarbij jij wel live online, tegelijk met de andere deelnemers en de trainer aanwezig bent en onder begeleiding oefent in de virtual classroom.

Deze e-learning training  is ontwikkeld voor ieder die zich wil ontwikkelen als live online trainer in virtual classrooms. De inhoud van de training is geschikt voor toepassing in elke virtual classroom.

Live online trainingen geven in een virtual classroom is echt een vak. In deze e-learning training leer je zelfstandig, waar en wanneer jij wilt, alle aspecten van dit vak. Ondersteuning wordt gegeven in de verschillende fora en groepen van de leeromgeving. Extra ondersteuning is mogelijk, neem daarvoor contact met ons op. Je investering voor deze e-learning opleiding bedraagt 749 euro.

Je krijgt voor 749 euro een jaar lang toegang tot onze leeromgeving met daarin alles wat jij nodig hebt om je te bekwamen als live online trainer.

 1. Toegang tot de ‘Basiscursus master in live online trainen’
 2. Toegang tot de cursus ‘Adobe Connect’, waarin je leert werken met een van de meestgebruikte virtual classrooms
 3. Toegang tot de ‘Toolbox voor online trainers’ , met videotutorials van handige tools en veel tips
 4. Toegang tot de cursus ‘Ontwikkel je online training’ een werkwijze waarmee je met behulp van handige templates in vlot tempo je online training kunt ontwikkelen.

Je vragen kun je stellen in de communitie en groepen waar ook andere deelnemers actief zijn.

Na afloop van deze e-learning training weet jij hoe je inspirerende, interactieve live online trainingen kunt ontwikken en geven. Wil je een verdieping, en alles wat je geleerd hebt leren toepassen in een live online training? Je kunt je dan verder bekwamen als professioneel live online trainer door mee te doen aan de opleidingen voor ontwerper van live online trainingen of live online trainer. Dit zijn opleidingen waarbij jij wel live online, tegelijk met de andere deelnemers en de trainer aanwezig bent en onder begeleiding oefent in de virtual classroom.

Inhoud van de lessen

 1. Randvoorwaarden voor live online trainen
 2. Inrichten van je werkplek
 3. Het labelen van je training
 4. Een stappenplan voor het ontwikkelen van je training
 5. Keuzes voor virtual classroom, tools en materialen
 6. Betrokkenheid en interactie in de virtual classroom
 7. Taxonomie van Bloom
 8. Leervoorkeuren voor volwassenen
 9. Coöperatie, coördinatie en samenwerking in de virtual classroom
 10. Accountability
 11. Ontwikkelen van werkvormen
 12. Technieken voor nabespreken van werkvormen
 13. Evaluatie van je training
 14. Gebruik van scripts
 15. Materialen
 16. Het faciliteren van een succesvolle live online training
 17. Jij en je co-trainer of moderator
 18. Omgaan met kritische deelnemers
 19. Stemgebruik
 20. En nog veel meer……

BASISCURSUS MASTER IN LIVE ONLINE TRAINEN

De beste cursus voor trainers die zich willen ontwikkelen tot professionele live online trainers