Wie ben ik?

Als consultant bij verzekeraars en in de zorgsector reisde ik dagelijks vele kilometers, moest vaak moeite doen om op tijd bij afspraken te zijn, en de filedruk werd steeds groter.

In 2013 besloot ik dat het anders moest. Ik stopte met mijn bedrijf als consultant en specialiseerde me op het gebied van live online trainen in virtual classrooms.

Ik had kennis gemaakt met de mogelijkheden van live online trainen, was erg enthousiast, en besloot om hier mijn werk van te maken. Ik volgde opleidingen in Amerika, Canada en Australie, waar binnen het onderwijs en in grote organisaties al veel meer gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden van het geven van trainingen via Virtual Classrooms. Ik blijf me ontwikkelen op dit gebied, de tijd staat niet stil en we mogen nog veel mooie innovaties verwachten de komende jaren.

Inmiddels werk ik zelf alleen nog maar online, deels vanuit mijn woonplaats in de kop van Overijssel, en deels vanuit ons vakantieadres in Zuid-Spanje.

Mijn klanten merken dat dit heel goed werkt, het is natuurlijk ook practice what you preach.

Sinds 2013 heb ik vele trainers mogen ondersteunen bij hun eerste stappen als ontwikkelaar of facilitator of moderator van live online trainingen. Trainers op het gebied van leiderschap, sales, schrijftrainingen, talen, techniek, juridische opleidingen, HRM, word en excel. Bijna alles is mogelijk en veel van mijn klanten hebben deelnemers die vanaf locaties wereldwijd meedoen met hun trainingen. 

Overheden, grotere trainingsorganisaties, NGO’s, dealers in de automotive sector, en interne opleidingsafdelingen heb ik geadviseerd over de keuze voor tools, over de inbedding van dit soort trainingen binnen en buiten de organisatie, en ik ondersteun de mensen die de trainingen gaan ontwikkelen en geven met training en advies. Vaak gaan mijn klanten nog een stapje verder, en gebruiken ze virtual classroom tools niet alleen voor het geven van trainingen, maar ook voor online spreekuren, vergaderingen of bijvoorbeeld een brainstormsessie. 

Als consultant voerde ik  vaak projecten uit op het raakvlak van business en techniek, en dat maakt dat ik goed weet waar je als organisatie rekening mee moet houden bij het starten met live online trainen. Die kennis deel ik graag met mijn klanten.

In 2018 voerde ik in het kader van de afronding van mijn MBA opleiding een bedrijfskundig onderzoek uit rond het onderwerp: ‘Heeft live online trainen in virtual classrooms een toekomst?” 

Wil je meer over mij weten, check dan mijn linkedin profiel. Een afspraak maken om te kijken of ik iets voor jullie organisatie kan betekenen? Dat kan hieronder.